zelf een kastindeling maken

We komen in onze werkplaats veel verschillende kasten tegen met de meest uiteenlopende indelingen. Bestel je een kast ‘op maat’ bij ons, dan is bijna iedere indeling mogelijk, een beetje afhankelijk van hoe de kast in elkaar zit. Er zijn een aantal overwegingen die je kan meenemen wanneer je de indeling van de kast wilt bepalen.

indeling bepalen

We proberen altijd zo veel mogelijk gebruik te maken van een originele indeling, mits deze nog aanwezig is. Deze indeling is bij het maken van deze kast, hiervoor bedacht en op maat gemaakt. Hoe mooi is het daarom om deze te behouden en naar aan leiding van je wensen deze aan te passen.

Een tussenschot, een stevige roede bovenin of (verstelbare) bijpassende planken, dit zijn originele onderdelen die we regelmatig terugvinden in een vintage kast.

roede

Er is veel vraag naar een roede in de kasten, zodat er kleding opgehangen kan worden. Dit is natuurlijk heerlijk om naar te kijken, al die kleine kleertjes aan die kleine hangertjes en brengt overzicht in de kast. Wanneer je dit graag wilt, is het handig om rekening te houden met de afmetingen van de kast en dan vooral de diepte. De binnenkant van de kast moet minimaal 35cm diep zijn voor een kinderkleding hanger.

Voor volwassen kledinghangers heb je minstens 50cm nodig. Dit is best diep en het is dus handig om van tevoren te bedenken of je dit graag wilt en of de kast past in de ruimte die je voor ogen hebt. 

planken

De legplanken in de kast kunnen natuurlijk allerlei afmetingen hebben, de afstand tussen de planken daarentegen is wél weer van belang. Want als je kleding stapelt en hier iets tussenuit wilt pakken dan heb je zeker 30 á 35 cm ruimte nodig. Dan is er genoeg ruimte voor stapeltjes kleding.

Een kast die breed genoeg is, krijgt bij ons regelmatig een verticaal tussenschot zodat je 2 compartimenten creëert en aan de ene kant een roede kan maken en aan de andere kant een leggedeelte. Ook is het mogelijk om aan één kant planken te plaatsen en aan de andere kant een roede, zonder tussenschot.

Vaak krijgen we de vraag of er een plank onder de roede gemaakt kan worden. Er is veel ruimte in het hanggedeelte en het voelt gek om dit leeg te laten. Denk er alleen aan dat de kleding groter en langer wordt naarmate je kindje groeit. Wanneer de kleren vlak boven de plank eindigen, dan leg je dus uiteindelijk niets meer óp die plank.

Wil je toch die “loze” ruimte nog benutten? Een uitneembare plank is natuurlijk altijd een optie. En bovenin een plank met daaronder de roede is ook een fijne optie, zo hangen de kleren nooit op de plank.

opbergen

Soms heb je mandjes of kistjes waar het ondergoed of de knutselspullen in worden opgeborgen. Wel zo praktisch om daar rekening mee te houden als je zelf de indeling van de kast kan bepalen. 

Er zijn mogelijkheden genoeg bij ons en je kan alles overleggen. Je kan altijd bellen of mailen voor een afspraak en dan kunnen we in onze winkel/werkplaats de details nog eens rustig doornemen.

Wellicht ga je liever zelf aan de gang met een eigen kast, dit is natuurlijk ook hartstikke leuk en hopelijk komen deze tips dan goed van pas. En kom je er toch niet helemaal uit, we adviseren je graag!

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen