wat voor soort meubel wil ik eigenlijk?

soort meubel kiezen in huis

Een kort persoonlijk verhaaltje…. Ik (Annelies) ben altijd zo ontzettend gecharmeerd van die lieve mooi ingerichte vitrinekastjes. Dus heb ik uiteraard twee jaar geleden een heel fijn lieflijk vitrinekastje uit de opslag van Firma Zoethout aan mezelf geschonken. Nu moet je weten dat ik ook in een klein lieflijk jaren 30 huisje woon, met een rommelige vent, twee kinderen en een hond en we lijden allemaal aan ‘het syndroom van proppen’. In de praktijk was dat lieflijke mooie vitrinekastje een etalage van een heleboel troep en daarmee een doorn in het oog geworden.

praktische keuze

Na twee jaar verwoede pogingen de inhoud van de kast aantrekkelijker te maken, heb ik onlangs de kast omgeruild voor een hele strakke, hoge dichte lockerkast. Niet de kast waar ik in eerste instantie op zou zijn gevallen, maar nu in de ruimte is ze zo ontzettend perfect. Het geeft zoveel rust dat ik nu niet meer tegen al die spullen aankijk, dat had ik echt eerder moeten doen. De kleur was wel perfect, (kleuradvies van Studio Hem) dus gewoon weer in onze kleur Saffraan gedaan.
Vitrine of niet, dat is dus iets om rekening mee te houden.

ruimte en verhoudingen

Maar er zijn nog veel meer overwegingen. Hoe diep wil je de kast? Een diepe kast kan ontzettend tot zijn recht komen in een brede ruimte, maar in smalle ruimtes kan deze juist het licht blokkeren en de ruimte in zijn geheel donkerder en smaller maken. Is je plafond hoog of laag? Met een hoge kast benadruk je de hoogte van een hoge ruimte, wat het gevoel van de kamer grootser maakt. Komt een hoge kast juist bijna tegen je lage plafond, maakt dat je kamer juist knusser. Welk effect zoek je?
Wil je poten onder een kast of juist een plint? Poten geven de kast wat luchtigs en maakt het een meer op zichzelf staand iets. Een plint zorgt er juist weer voor dat de kast meer één wordt met de vloer en kan juist meer rust creëren (en minder op je knieën spullen onder de kast vandaan vissen).

stijl

Dan natuurlijk nog de stijl van de kast. Ikzelf wordt erg aangetrokken door mooi lieflijk houtsnijwerk, toch komt de strakke locker veel meer tot zijn recht in mijn rommelige minihuis, dan het kastje met het houtsnijwerk en de leuke ruitjes. De hoogte, de diepte, de poten, de stijl en het doel van de kast. Want mooi is fijn, maar past alles er in wat er in moet? Niet geheel onbelangrijk.

Kom je er niet uit? We denken graag met je mee.

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen