tips voor het kopen van een commode

Een commode, iets wat onmisbaar is in de babykamer. Om je kindje op te verschonen, te wassen en aan- en uit te kleden. Het is een fijn moment tussen jou en je kleintje. En dus is het fijn als je een meubel hebt staan waar je alles bij de hand hebt en dat voldoet aan jouw wensen. Bij Firma Zoethout bouwen we dressoirs en onderkasten om tot commodes. Er zijn een aantal factoren waar wij rekening mee houden als we aan de slag gaan met een commode.

Ben je op zoek naar een mooie (vintage) commode, dan zijn de volgende punten iets om rekening mee te houden.

wat zijn de perfecte afmetingen voor een commode?

Op je commode komt een aankleedkussen. De gemiddelde afmetingen van een aankleedkussen zijn 47 cm breed en 70 cm lang. Je wilt een blad dat minstens deze afmetingen heeft. Wij zorgen ervoor dat al onze commodes minimaal 47 a 48 cm diep zijn, soms verlengen we een blad aan de achterkant. Een extra voordeel wat hier bij komt is dat het blad iets uitsteekt, en daardoor over de plint valt. De commode sluit dan netjes aan tegen de muur.
Een commode is gemiddeld 90 cm hoog. Zijn jij en je partner langer dan gemiddeld? Ga dan voor een iets hogere commode. Ben je iets minder lang, kies dan voor iets lagers. Maar zorg er voor dat de commode in elk geval tussen de 90 en 100 cm hoog is.

lades of deurtjes

Voor beide opties valt iets te zeggen. Lades zijn makkelijker voor kleinere spulletjes. De sokjes, watjes en schoentjes verdwijnen zo niet achterin de kast. Deurtjes zijn eenvoudig met één hand te openen, zo kan je altijd je andere hand op je baby’tje houden. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een combinatie van de twee. Commodes met bovenin twee lades en daaronder deurtjes is een combinatie die wij vaak hebben en ideaal zijn.

denk aan je voeten

Over het algemeen staan commodes op pootjes en heb je hierdoor ruimte om je voeten onder de commode te zetten als je er aan staat. Bij de kasten die wij opknappen tot commode, zorgen we ervoor dat er altijd genoeg ruimte onder is.
Een fijne, zacht vloerkleed onder je commode is ook iets wat eigenlijk niet kan ontbreken. Het staat niet alleen heel mooi, het is ook heerlijk om op te staan tijdens het verschonen van je kindje. 

groot en klein

Bij een grote commode heb je veel ruimte op het blad voor al je spulletjes en je kindje, maar ook in de kast is er lekker veel plek voor kleertjes. Misschien kan je er dan voor kiezen om geen kledingkast te kopen. Die kleine kinderkleertjes nemen nog niet veel ruimte in beslag en dit scheelt weer een meubel in je kinderkamer.

Het kan natuurlijk zijn dat je geen ruimte hebt voor een grote commode en gedwongen bent om een klein formaat aan te schaffen. Je verzorgingsproducten en spulletjes kan je dan misschien niet op de commode zelf kwijt, maar je kan wel ruimte creëren door bijvoorbeeld ons wandplankje boven de commode te hangen.

een volgend leven

Er komt een moment dat je de commode niet meer gebruikt. Wat doe je dan met je meubel? Wij vinden het heel leuk dat onze commodes ook andere bestemmingen krijgen. Zo worden de kasten nog wel eens als tv meubel gebruikt. En op een brede gang of overloop kan een commode ineens een sfeervolle kast worden waar je je linnengoed of schoenen en winterspullen in kwijt kan. Zo kan je nog langer genieten van je meubel en is de commode nog een volgend leven gegund!

meubel op maat

We helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte meubel! Op deze pagina lees je meer over onze op maat service. Kom eens langssnuffelen in onze opslag in Amersfoort of kijk hier wat we op dit moment voor aanbod hebben.

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen