hoe zorg je ervoor dat je deuren niet meer klemmen?

klemmende deuren

Veel vintage kasten hebben geen scharnieren aan de buitenkant van de kast, maar zitten met speunen vast in de boven en onderkant van het meubel. Aan nieuwe speunen kun je precies zien welke voor onder en welke voor boven bedoeld is.

speunen

De onderste speun heeft een soort ingebouwd ringetje, waardoor het deurtje iets gelift wordt. Bij oude kasten is dit ringetje vaak zo versleten, dat de deuren aan de onderkant gaan klemmen. De oplossing is heel simpel. Hiervoor moet je alleen de deur wel even uit de kast halen, en een klein metalen ringetje of twee over het pinnetje aan de onderkant van de kast plaatsen.

Soms lijkt een probleem zo groot, maar is de oplossing eigenlijk heel simpel. Lukt het niet om de deur uit de kast te halen? Als je kast niet demontabel is, kan dit per kast een andere aanpak vergen. Je mag ons altijd even bellen om advies te vragen.

scharnieren

Heeft je kast wel scharnieren die aan de buitenkant zichtbaar zijn? Na veelvuldig gebruik kunnen de schroeven aan vervanging toe zijn. Wiebelt het scharnier wanneer je de deur open en dicht doet?
Dan is het handig om de schroeven te vervangen. Het makkelijkst doe je dit één voor één, zodat de deur niet in zijn geheel los komt. Kijk welke maat schroef er uit komt en plaats een iets langere en eventueel ook dikkere schroef ervoor terug. Grote kans dat je deuren nu weer een stuk beter sluiten!

Hangen de deuren weer netjes recht en kan je kast ook wel een mooie nieuwe kleur en knopjes gebruiken? Misschien is een van onze Firma Zoethout kleuren wel iets voor jou, samen met een mooie bijpassende porseleinen, houten of bronzen knop!

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen