het plaatsen en onderhouden van een Firma Zoethout meubel

Je bent de trotse eigenaar van een Firma Zoethout meubel in huis. Eindelijk dat meubel met die fijne opbergruimte waar je al een tijd naar op zoek was! Hierbij wat tips over het plaatsen en onderhouden van zo’n vintage meubel. 

plaatsen

Wanneer je een vintage, houten meubel bij ons koopt, dan weet je dat deze er al een heel leven op heeft zitten. Bij ons in de werkplaats plaatsen we alle meubels op ons plateau. Dit plateau is waterpas en hierop zorgen we ervoor dat alles netjes werkt. We controleren of de lades soepel open en dicht gaan, of de deuren netjes sluiten en of hij helemaal waterpas staat. 

Mocht de kast thuis net wat anders staan, dan kan het voorkomen dat de kast zelf daardoor wat scheef staat. Hierdoor zouden de deuren wat kunnen klemmen. Als dat het geval is dan kun je alle bouten of verbindingen een klein beetje losdraaien, vervolgens de kast een beetje wiebelen totdat hij goed staat en dan weer alles vastdraaien. 
Mocht de ondergrond zelf niet helemaal waterpas zijn, dan kun je een van de poten iets verhogen met bijvoorbeeld een viltje of een dun stukje hout. Dit zorgt ervoor dat alles weer netjes in zijn verband staat (eventueel een waterpas gebruiken kan handig zijn, om de kast helemaal recht te laten staan). 

Neem vooral contact met ons op als je twijfelt of ons om advies wilt vragen over de nieuwe plek van jouw meubel!

schoonmaken

Mocht het meubel al een tijdje in huis staan, dan kan het zijn dat de bovenkant of de sierranden van je vintage meubel wat stoffig zijn geworden in de loop der tijd. Dan kun je deze gemakkelijk afnemen met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Een makkelijke en snelle manier om jouw meubel weer fris te maken.

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen