het kiezen van een kleur voor jouw (op maat) meubel

Een van de leukste onderdelen bij het uitzoeken van een nieuwe meubel, maar soms ook wel het moeilijkste onderdeel: het kiezen van een kleur. Soms wordt je verliefd op een kleur en weet je het vanaf het begin al zeker: dit wordt de kleur voor mijn meubel. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de perfecte kast gevonden hebt, maar geen idee hebt wat voor kleur hier nou het beste bij past.

Als wij iets hebben geleerd in de afgelopen tien jaar, is het wel dat het kiezen van de juiste kleur ontzettend ingewikkeld is. Zoveel kleurenwaaiers om uit te kiezen, maar welke is nou mooi op een meubel? Om tot onze Firma Zoethout kleurenselectie te komen hebben we per kleur eerst wel 5 keer misgeschoten, terwijl we er heilig van overtuigd waren dat we telkens precies dat hadden uitgekozen wat we wilden hebben.
Onze Firma Zoethout kleuren zijn 20 kleuren die zorgvuldig door ons uitgezocht zijn uit diverse kleurenwaaiers en allemaal prachtig en sterk overkomen op een vintage meubel.

Maar hoe kies je nou de perfecte kleur voor jouw uitgekozen meubel? Hierbij wat tips om deze belangrijke en soms moeilijke keuze te kunnen maken. 

ruimte, licht en afmetingen

Als het goed is weet je in welke ruimte het meubel komt te staan. Is dit een grote of kleine ruimte? Komt er veel licht binnen of zijn er juist helemaal geen ramen met daglicht? Licht doet veel met een ruimte en met een kleur. Bij weinig licht kunnen kleuren (nog) donkerder overkomen en is het vaak slim om te kiezen voor een lichte kleur. Is de ruimte heel ruim en komt er genoeg licht binnen, dan zijn eigenlijk alle kleuren geschikt en heb je lekker veel keuze!

sfeer

Belangrijk is om te bedenken wat voor sfeer je wilt neerzetten met het meubel. Ga je voor een rustige sfeer of wil je juist een kleurrijke, inspirerende of spannende ruimte creëren? Heb je al uitgesproken kleuren of elementen in de kamer zoals muren, behang of meubels? Wil je met het meubel een statement maken, of wil je juist dat de kast een geheel wordt met de rest van de ruimte? Hierdoor kun je al een selectie maken uit verschillende tinten. 

Kies bij een rustige sfeer kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Zo passen bijvoorbeeld onze groentinten Voorjaar, Artisjok, Rozemarijn en Woud prachtig bij elkaar. Wil je een wat meer kleurrijke en gedurfde sfeer neerzetten, dan kun je een combinatie maken. Al onze Firma Zoethout kleuren hebben een “vergrijsde” ondertoon en zijn daardoor onderling goed te combineren.

koele en warme tinten

Goed om te weten is dat elke kleur ook zorgt voor een bepaald gevoel of sfeer. Zo zorgt rood voor warmte, levendigheid, kracht maar staat het ook voor vuur en ruwheid. Roze is zacht en romantisch. Groen is de kleur van de natuur en is fris en veilig. Geel staat voor vreugde en levendigheid. Blauwtinten zijn koel en creeëren rust. Wit en beige zijn zachte tinten die ook rust geven in een ruimte en zwart daarentegen is krachtig en mysterieus 

kleurstaaltjes

Mocht je uit onze kleuren willen kiezen, is het belangrijk om te weten dat wij onze foto’s bij daglicht maken. Daarom zie je bij onze verschillende kleuren ook een selectie van verschillende meubels, in verschillend licht. De plek waar de
kast komt te staan gaat bepalen of de kleur licht of juist wat donkerder overkomt.
Op onze website kun je al onze kleuren bekijken en van al onze kleuren kleurstaaltjes bestellen (en ze zijn ook op te halen in de winkel). Zo kun je thuis bekijken hoe de kleuren overkomen in de ruimte en of ze mooi passen bij het geheel. Zo kun je een echte definitieve keuze maken en jouw perfecte kleur uitkiezen

kleuradvies

En kom je er alsnog niet helemaal uit, we helpen je graag mee met het maken van de perfecte keuze.

Ook kun je altijd kleuradvies van een fijne interieurontwerper inschakelen om een weloverwogen keuze te maken. Er zijn er velen, kies vooral iemand die bij jou past en waarvan het werk voor jou een thuisgevoel oproept. Wij zijn enorm fan van Studio Hem. Zij kan je helpen met een persoonlijk plan, met je meedenken over jouw persoonlijke smaak, los van alle trends. Ook kan ze je voorzien van een kant en klaar kleurenpakket met kleurencombinaties die sowieso samen de sfeer creëren die je zoekt. 

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen