help, mijn vintage kast stinkt!

Oude kast stinkt

De geur van hout kan heerlijk zijn, maar vintage meubels kunnen ook behoorlijk stinken. Als een meubel al een tijd nauwelijks gebruikt is, opgeslagen stond in een vochtige schuur of opslag, of nog erger: uit een huis komt waar volop binnen werd gerookt.

oude kast schoonmaken

Heb je eindelijk de perfecte kast gevonden voor op je babykamer, liggen je verse rompertjes in een naar rook of schimmel stinkende kast. Janken toch? Wat doe je dan? Grondig schoonmaken doet al een hele hoop. Gebruik voldoende van je favoriete ontvettende schoonmaakmiddel (wij zijn fan van Dasty, de gele spuitbussen van de Wibra) en ververs je sopje zodra het water troebel wordt.
Laat de kast drogen en beoordeel dan de situatie. Is de geur weg? Hoera, je hebt gewonnen van de stank. Hangt er nog steeds een muffe geur in je kast of commode, dan kan het zijn dat er schimmel in het hout zit. Dit wil je wel behandelen, want schimmels zijn ongezond en tasten ook je hout aan.

Schimmel in oude vintage kast

veilige, natuurlijke middelen

Nu zijn de meeste anti schimmel middelen behoorlijk chemisch, en je wil natuurlijk niet dat die chemische stoffen in je babykleertjes trekken.
Het kan ook zonder chemicaliën. Azijn is een natuurlijke schimmeldoder en (bonus!) neutraliseert ook nog eens geurtjes. Spray het schone hout flink in met natuurazijn, poets het flink in het hout en laat weer goed drogen. Nu ruikt je kast waarschijnlijk nog wel even naar azijn. Dat kun je dan weer verhelpen door bakjes gemalen koffie in de kast te zetten, of een fijn amberblokje doet ook wonderen. 

Geur uit kast verwijderen

geduld

Soms heeft het ook gewoon even tijd nodig voor het hout je eigen vertrouwde geur heeft. De kast volleggen met je verse was en eventueel een geurzakje of geurblokje in de kast leggen werkt dan het snelst.

bereken de bezorgkosten

Wij werken samen met JWS transport, zij doen al onze bezorgingen. We sturen je gegevens direct aan hen door en zij nemen contact met je op om samen een geschikt bezorgmoment af te spreken.

De prijs is afhankelijk van het aantal kilometers van onze winkel naar het bezorgadres.
De bezorgkosten kunnen contant of per pin bij de koerier betaald worden.

Werkt de onderstaande rekentool niet? Klik hier om zelf je bezorgkosten te berekenen