Vintage commode in Hazel

Jaa we hebben weer een commode opgeknapt! Deze vintage commode in Hazel komt uit Frankrijk en heeft prachtige paneeldeuren, met rondlopende sierlijsten. Wat een stijlvolle commode met mooie details. Door zijn stijlvolle uiterlijk kan dit meubel eigenlijk overal in huis wel staan. Als speelgoedkastje in de woonkamer of voor extra opbergruimte in bijvoorbeeld de hal of overloop, met schoenen, tassen of lakens. Een veelzijdig meubel voor in huis!
Dit meubel was eigenlijk te hoog om als commode gebruikt te worden. We hebben de pootjes er vanaf gehaald en in de plint een sierrand gezaagd en afgewerkt met een mooie gefreesde rand, waardoor het meubel nu de juiste hoogte heeft om ook als commode gebruikt te worden. Door deze sierplint kun je ook met je voeten onder de commode staan, wat fijn is tijdens het verschonen. Ook deze commode hebben we onze gebruikelijke behandelingen gegeven. Hij is eerst helemaal gezandstraald. Toen hij terugkwam in onze werkplaats, ontdaan van alle oude lagen, hebben we hem grondig schoongemaakt en daarna behandeld met een anti-houtworm spray. De stevige legplank binnenin is origineel en konden we hergebruiken. We hebben hem goed schoongemaakt en netjes glad geschuurd. Het lieve sleutelplaatje komt uit onze verzameling met oude sleutelplaatjes, wat zijn we blij dat we deze hebben bewaard. Hij past perfect bij de commode! De rechterdeur sluit met een magneetje en een porseleinen knop.
We hebben gekozen voor de onze kleur Hazel. Een fijne, zachte kleur die niet te zoet is, maar ook zeker niet te saai. Hazel zorgt er bij deze commode voor dat de mooie details nog beter tot hun recht komen. Hij is weer helemaal klaar voor een nieuwe plek!

Demontabel: nee

Kleur: Hazel

Afmetingen in cm: 100 (h) x 107 (b) x 48 (d)

Artikelnummer: 10574