Wie wij zijn

 

Hoe het allemaal ooit begon.

Marloes en Eva bij bus 1In de zomer van 2013 begonnen we (Eva en Marloes) samen plannen te maken. We begonnen een bedrijf voor mooie dingen. Zo konden we met onze handen bezig zijn en de wereld een beetje mooier maken. Firma Zoethout, een bedrijf in oude, robuuste en tijdloze meubels en speelgoed. Opgekocht op stoffige rommelmarkten, brocantes en vide-greniers, en vervolgens door ons gerestaureerd en opgeknapt. Van dit idee werden we erg enthousiast, maar het kon nóg beter. Laten we iets beginnen waar we zélf ook behoefte aan hebben, wat we hard hebben gemist in onze eigen zoektocht naar baby- en kinderattributen.  Namelijk mooie, duurzame, tijdloze en robuuste kindermeubels. Met een verhaal. Gebruikt, uniek en doorleefd. Firma Zoethout werd geboren. We konden in Amersfoort een ruimte huren waar we onze eerste meubels op konden knappen. We kochten een bus en gingen eens in de twee maanden naar een markt in België.

Firma Zoethout begon te groeien.

Na een aantal jaar met zijn tweeën hard gewerkt te hebben, begon Firma Zoethout serieus te groeien. We konden wel wat hulp gebruiken. Inmiddels werken we met een aantal meiden in de werkplaats en op kantoor; in loondienst, als zzp-er, vrijwillig of als stagiair(e). Aan het begin van het jaar 2020 besloot Marloes te stoppen met Firma Zoethout. Een spannende, maar dappere beslissing van haar! Ze had behoefde aan iets nieuws. Eva besloot door te gaan. Eind mei scheidden onze wegen. En nu gaat Eva samen met alle fijne mensen die bij Firma Zoethout werken, door om Firma Zoethout voort te zetten! 

Wie wij zijn.

FZ PROFIEL FOTOS

Eva begon Firma Zoethout samen met Marloes. Voordat ze Firma Zoethout oprichtten, ging ze van studie naar studie en belandde uiteindelijk bij de studie Algemene cultuur wetenschappen. Vervolgens ging ze als productiemedewerker werken bij een vrije theaterproducent in Amsterdam. Na veel twijfelen en zoeken kwam ze erachter dat ze graag een eigen bedrijf wilde starten. De combinatie tussen werken met je handen en het voeren van je eigen bedrijf vindt ze geweldig. Een dag in de werkplaats volop bezig zijn met het repareren en opknappen van de kasten en daarnaast nadenken over hoe ze Firma Zoethout zo natuurlijk mogelijk kan laten stromen. Wat ze te gek vindt is samenwerken met een team vol fantastische mensen. Eva vindt het belangrijk Firma Zoethout zo te leiden dat er ruimte is om ieders talent tot uiting te laten komen. En, nog het allerbelangrijkste, dat de mensen die bij Firma Zoethout werken met plezier naar hun werk gaan! 

Annelies werkt sinds oktober 2018, in de werkplaats voor 3,5 dag per week. Met Annelies werken is een feest, ze heeft een groot gevoel voor humor, wat soms heerlijk ontnuchterend kan zijn. Ze is een echte buffel, ze werkt het liefst aan drie kasten tegelijk. Ze kan alles, van repareren tot nieuwe indelingen maken tot het schilderen. Voor alles weet ze een oplossing te bedenken. Annelies geniet ook van nieuwe projecten, zoals het maken van schuine pootjes onder een kast. Ze duikt er helemaal in en een tijdje later heeft ze het geregeld, het is stevig en het ziet er fantastisch uit. Ook kwam zij met het idee om ons resthout te gebruiken voor nieuwe producten. Ze ontwierp onze bloemenpers en de vlaggenlijn! Voordat ze bij Firma Zoethout kwam werken, begaf ze zich in de theaterwereld. Na de opleiding tot theaterdocent, kreeg ze verschillende theaterklussen en sloot ze aan bij theatergroep De Luie Honden

Silvie werkt sinds mei 2019, 1 à 2 dagen in de werkplaats. Silvie komt van de kunstacademie en is creatief heel sterk, weet voor elke situatie wel een oplossing te bedenken. Silvie kan goed haar eigen tempo volgen, en is daardoor een fijne betrouwbare, stille kracht. Alle mooie illustraties op onze website komen van haar hand! Voor dat ze kwam werken bij Firma Zoethout, was ze mede eigenaar van een foodtruck. Ze ging een aantal zomers lang, allerlei festivals langs. Nu is ze mede eigenaar van de Familiefabriek. Een leuke (web)winkel met allemaal prachtige duurzame cadeaus voor het hele gezin. En inmiddels is er natuurlijk een leuke samenwerking ontstaan tussen de Familiefabriek en Firma Zoethout, de styling van onze meubels doen we onder andere met spulletjes van de Familiefabriek!

Anne werkt sinds september 2020 2 à 3 dagen per week bij Firma Zoethout. Anne stuurde een open sollicitatie, ze was net in Amersfoort komen wonen en had behoefte aan nieuw werk. En wij hadden behoefte aan iemand zoals Anne. Voordat ze bij Firma Zoethout kwam werken vloog ze de hele wereld over. Anne werkte als assistente voor allerlei fotograven. Ze kwam op de mooiste plekjes! Bij Firma Zoethout fotografeert ze dan ook alle opgeknapte meubels voor de website, ze doet veel klantencontact en ze vindt het heerlijk om af en toe een kwast te pakken en te helpen in de werkplaats. Door haar opleiding fotografie en haar werkervaring maakt ze fantastische foto's. Onze meubels en andere producten komen helemaal tot leven als zij ze styled en vastlegt. Heel fijn een echte alles-kunner in huis!

Myrthe werkt sinds oktober 2020 bij Firma Zoethout. Daarvoor had ze vier jaar lang haar eigen winkel ‘Een en Twintig’ in Den Bosch, waar ze prachtige producten verkocht van alleen Nederlandse ontwerpers. Na vier jaar kreeg ze behoefte aan iets anders, ze stopte met de winkel en solliciteerde op de vacature die we destijds hadden. Myrthe is een enorme aanwinst. Ze heeft binnen Firma Zoethout de productenlijn voor kinderkamer decoratie opgezet, ze ontwierp en produceerde de verfblikken, ze doet mail en klantencontact, ze houdt de website bij en werkt in de werkplaats waar dat nodig is. Achter de schermen is Myrthe druk met het ontwerpen van ons eigen klepbankje. Zodra de houtprijzen weer wat gekalmeerd zijn zal ze ook dit gaan produceren. Myrthe is een fijne, lieve, collega, vol goede ideeën en werkt als een malle!

Bernard gaat al mee sinds dat we onze eerste werkplaats kregen in februari 2014 in Amersfoort. Bernard is onze trouwe vrijwilliger én de vader van Eva! Vroeger waren ze altijd al bezig in huis om alles op te knappen en nu heeft Eva haar eigen werkplaats, ideaal! Hij komt lekker werken wanneer hij zin en tijd heeft. Werk genoeg! Bernard is een ster in het opknappen van de meubels waar we zelf niet aan toekomen. Zoals oude dekenkisten, die net iets meer aandacht en liefde nodig hebben dan we hadden verwacht. Of schoolbanken en schooltafels doet hij graag. Hangkastjes of de kasten die al een tijdje in de werkplaats staan waar we soms een beetje overheen kijken. Eva heeft het niet van een vreemde, een oud verloren meubel opknappen tot iets wat weer jaren meekan vindt hij fantastisch. Omdat hij al jaren betrokken is bij Firma Zoethout, weet hij alle ins en outs, een echte aanwinst! 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Copyright 2022 Firma Zoethout | Design & Realisatie: Cross Media Creations